Thursday, March 24, 2011

Juholt får magnifik presentation i finska Hufvudstadsbladet

Observerat att Julle får en magnifik presentation i finlandssvenska Hufvudstadsbladet:

Håkan “Julle” Juholt får en magnifik presentation i finlandssvenska Hufvudstadsbladet 23 mars på ett uppslag över två sidor. Först ser man mustaschen sedan de svarta ögonbrynen mot ett fång röda rosor. Rubriken är ”Retro-Håkan är redo att ta över”.

Där redovisas – som lite “kuriosa” - också hans motion i riksdagen med föreslaget om skatteavdrag för köp av konst (stöd till fattiga konstnärer).

Förre socialdemokratiske partisekreteraren Maarit Feldt-Ranta säger att hon känner Håkan bra. Hon beskriver Juholt som en klassisk socialdemokrat med klassiska socialdemokratiska värderingar. ”Han går hem i stugorna”.

TT-FNB har intervjuat Göran Persson ”som ser sig själv i Juholt”, han är en glad agitator som är ordentligt förankrad i det arbetande Sverige!

/Robert Björkenwall; robert.bjorken@telia.com;http://rbjorkenwall.blogspot.com

PS. Går sannolikt mindre bra för finska SDP i valet i april. Stor risk att populitiska Sannfinländska partiet med populäre Timo Soini blir nästan lika stor; tar många arbetarröster i även tidigare så starka SDP-regioner som skogs- och pappersindustrins Kymmenedalen(med centralorten Kotka). Misstro mot SDP-partiledningen spelar roll här.Lite samma läge i Finland för SDP som Sahlins ledarskap hade i Sverige under valet 2010. Var på resa i Finland några dagar i början av mars – och ingen var särskilt optimistisk när man pressade dem lite!

(Publicerad i bl a Dala-Demokraten 23 mars 2011)

1 Comments:

Blogger Christian said...

Kanske en petitess, men du borde kanske skriva "finlandssvenska Hufvudstadsbladet" istället för "finska Hufvudstadsbladet", annars fattar inte många i Sverige att tidningen faktiskt skrivs på svenska. Så pass bristfällig är allmänbildningen gällande grannen i öst enligt min erfarenhet. Man kan även skriva "finländska Hufvudstadsbladet", vilket tyder mera på land än på språk.

7:09 AM  

Post a Comment

<< Home