Wednesday, June 16, 2010

Om centerledaren Maud Olofsson och hennes förmåga att "blicka in i framtiden"

Maud Olofsson var svag i partiledardebatten i riksdagen den 16 juni. Verkade tagen av stundens allvar. Verkade allmänt "skakig" och tagen av lägets allvar för partiets del inför valet och var inte alls sitt vanliga, kaxiga pratkvarns-Maud. Och hon blev rätt trängd om bl a turordningsreglerna, anställningsskyddet och ungdomsarbetslöshet och annat. Hon var helt enkelt helt ur slag i den här mandatperiodens sista partiledardebatt!

Hon har i en intervju nyligen berättat att hon redan som liten - före alla andra, vilken hybris - var bekymrad över ozonskiktets förtunning flera år innan forskarna slagit larm om saken.

Vår nutida Nostradamus låg alltså hemma på sin kammare hos pappa Harald Olsson redan som 13-åring och var djupt orolig över ett hot mot mänskligheten som ännu ingen annan hade upptäckt eller uppmärksammat.

Samma imponerande vetenskapliga framsynthet kom till användning när hon härom dagen meddelade exakt hur många jobb inom hotell- och restaurangbranschen som skulle raderas ut vid ett regeringsskifte i Sverige.

När de rödgröna vill ersätta den generella sänkning av arbetsgivareavgifterna för de under 26 år - som regeringen drivit igenom - med en lättnad för de som istället anställer arbetslösa ungdomar, leder enligt näringsministern till att 90 000 jobb i hotell- och restaurangbranschen försvinner.

Eller, som Maud Olofsson anklagande menade, dessa jobb "sopar man bort", i någon slags allmän illvilja som de rödgröna verkar demonstrera.

Enligt Sveriges Hotell- och restaurangföretagare sysselsatte branschen år 2009 113 400 anställda. Enligt Maud Olofsson betyder det alltså att fyra av fem jobb försvinner. De flesta hotell och restauranger i vårt land kommer alltså att stänga inom kort. Jo, det låter ju mycket sannolikt.

Nu väntar vi bara på besked från den synske Maud Olofsson vilket år som en människa landar på mars, Gröndalsisen helt har försvunnit, hur resultatet i riksdagsvalet blir 2022 samt svar på den viktiga frågan om hur många myror det finns på norra halvklotet...

/Robert Björkenwall; http://rbjorkenwall.blogspot.com

0 Comments:

Post a Comment

<< Home