Tuesday, November 07, 2006

Finansutskottets Attefalls klena försvar för uselt a-kasseförslag

Stefan Attefall, kristdemokrat och ordförande i riksdagens finansutskott, har i partiorganet Kristdemokraten försökt ursäkta att deltidsarbetande nu ska tvingas betala full a-kassa: ”Om den som jobbar halvtid ska betala halva a-kasseavgiften, ska då den som jobbar tre procent betala tre procent…Har jag ett hus betalar jag full premie på min försäkring oavsett om jag bor där deltid eller heltid.”

Ska man skratta eller gråta? Vilken usel argumentering av finansutskottets ordförande!

I samma KD-tidning finns i samma artikel där man gör kopplingen mellan höjd egenavgift i a-kassan och det kommunala vårdnadsbidraget. Detta kan nämligen bli ett problem för de föräldrar som tänker nyttja vårdnadsbidraget, har det visat sig. Då plötsligt blir det orättvist! En sådan här sak måste utredas, säger Joakim Pettersson, sakkunnig på statsrådsberedningen till Kristdemokraten.

Men däremot behövdes ingen närmare eftertanke att trumfa igenom försämringarna i a-kassan, trots massiv kritik från LO, TCO och Saco. Regeringen har fullt sjå att värna om de egna hjärtefrågorna. Men därutöver struntar man saklöst i allt annat - och låter moderaterna köra sitt race på arbetsmarknads- och finansdepartementen.
Robert Björkenwall
robert.bjorken@telia.com

0 Comments:

Post a Comment

<< Home