Friday, November 03, 2006

När slaktkniven går för fort fram i nya alliansregeringen

Den nya borgerliga regeringen gick in med machetekniven när den första budgeten skulle tas fram. Allt som eventuellt kunde lukta sossepolitik skulle bort. Det ströks, det rensades, a-kasseförsämringen införas utan någon beredningsprocess, myndigheter och nyttiga forskningsinsitutioner som arbetslivsinstitutet skulle bara bort - nu när skatten skulle sänkas, bidragsberoendet försvinna och egenavgifterna höjas. Allt med det skruvade måttot att "så kommer jobben". Är det trovärdigt? Knappast.

Men lite pinsamt är det allt så här i efterhand, när nu statssekreterare Jöran Hägglund (c) i näringsminister Maud Olofssons bävrar i näringsdepartement tvingas medge att de i hastigheten - nu rubricerat som misstag - även strök bort ett småföretagaranslag på 100 miljoner kr till forskning och utveckling. Så kan det gå när man i ideologisk iver att göra sig av med allt som luktar socialdemokratisk politik låter slaktkniven går så fort fram att man inte ens tar sig tid att tänka efter före.

Säga vad man vill, men inte har det börjat särskilt lysande för den nya alliansregeringen. Först ett antal misslyckade statsrådsutnämningar, diverse fubb och trixande - och så nu det ena avslöjandet efter det andra om att man inte ens tänker efter före innan man låter slaktkniven gå.
ROBERT BJÖRKENWALL

0 Comments:

Post a Comment

<< Home