Wednesday, September 12, 2007

Mats Odell och hans nya självmål

Självmålen blir bara allt fler för Mats Odell

Odell, ständigt denna Odell. Hur han än vänder sig får han kritik, utförsäljningsminister Mats Odell (kd) på finansdepartementet. Nu har han skapat sig ett råd som regeringen ska stödja sig på när man säljer ut de statliga företag som man vill bli av med. Ett råd smockfullt av jäviga personer.
Handelsbankens ordförande Lars O Grönstedt finns exempelvis med i rådet samtidigt som statens andel i Nordea och det statliga bolåneinstitutet SBAB står på försäljningslistan. Hur jävig är inte han när dessa två statliga bolag nu ska krängas på börsen. Och även om Grönstedt från Handelsbanken inte skulle delta i just de besluten kan han ändå hamna i jäv när det gäller utförsäljningen av statliga fastighetsjätten Vasakronan.

Mats Odell gör självmål efter självmål i sin ambition att fortast möjligt göra sig av med de svenska medborgarnas gemensamma tillgångar. Men han gör vad han kan för att med len röst försöka snacka bort också detta. Dock med allt mindre trovärdighet i svenska folkets ögon.

Det här som nu sker handlar inte bara om Europas största utförsäljning av statlig egendom. Det kan därtill också visa sig bli den allra sämsta - sett ur medborgarnas och skattebetalarnas synvinkel.

Robert Björkenwall, frilansjournalist

0 Comments:

Post a Comment

<< Home