Thursday, May 10, 2007

Bratsens Stureplan, CUF och det "coola" livet på en räkmacka

Observerat
Bratsens Stureplan, CUF och det "coola" livet


"Stureplanscentern" har, som bekant, blivit benämningen på de unga centerpartister i Stockholm som fallit för Timbros nyliberala idéer. CUF-ordföranden och riksdagsmannen sedan valet Fredrick Federley har blivit en av Timbros främsta banérförare med förslag om platt skatt, attacker mot facket och krav på sämre anställningstrygghet för ungdomar och att salladsbarer och andra restauranger helst ska drivas utan kollektivavtal.

I en färsk enkät avslöjar nu nyliberale CUF-aren Fredrik Federley att han inte bara rökt hasch utan också snortat kokain på efterfester. Ja, föredrar man att bygga sitt politiska nätverk runt bratsens Stureplan och krogarna där så ingår väl både det ena och andra i förtäringen därstädes. Också "koks" och annat som kan verka "häftigt och coolt" - och lika olagligt som korkat ohälsosamt. Inte sällan parat med djupt förakt för det arbetande småfolket som gillar kollektivavtal, en schyst a-kassa och solidariskt skattefinansierade socialförsäkringar.

Krögarna i Kalmar - och polisen - har väl rustat sig för den nyliberala rusningen till restaurangerna runt Larmkorget när CUF-arna håller förbundsstämma i Kalmar under Kristi himmelfärdsveckan?

Den som vill lära sig mer om Stureplans-bratsen kan kolla in den utmärkta filmen "Darling" på bio eller läsa deckaren "Snabba cash" av den begåvade affärs- och brottmålsjuristern Jens Lapidus. Repliken i Darling på arbetsförmedlingen från en plötsligt arbetslösa Östermalms-bruden om det är väl Östermalm på frågan om vilken a-kassa hon tillhör är obetalbar. Ingen koll alls där inte när det "fina" jobbet plötsligt är slut och alla stålarna har runnit iväg mellan fingarna på krogarna och de fina fiken runt Stureplan.
Robert Björkenwall, frilansjournalist
robert.bjorken@telia.com

0 Comments:

Post a Comment

<< Home