Monday, October 27, 2008

200 lax för taskiga strategiråd

Swedbank tillhör dem som betalar dyrt för JKL:s så kallade strategiska rådgivning. Superkonsulten Anders Lindberg på , som sedan några år tillbaka fakturerar hela 200 000 kronor i månaden - 200 lax! - för att ge råd till Swedbanks vd Jan Lidén och styrelseordförande Carl Eric Stålberg. På Swedbank höll - när Lehman konkade och finanskrisen bröt ut i världen - sig länge till huskonsulten Lindbergs råd.

Men när krisen istället fördjupades blev det allt mer uppenbart att rådet att ligga lågt inte skulle fungera. Då fick bankledningen ett samtal som förändrade strategin. Enligt uppgifter ringde även riksbankschefen Stefan Ingves upp och undrade när banken skulle börja informera.

Anders Lindbergs strategi slängdes då i papperskorgen och sedan dess har vd Jan Lidén synts flitigt i medierna. Han har bland annat chattat på Veckans Affärer och häromdagen i TV-Aktuellt var Lidén nu med i studion för att berätta om bankens kvartalsresultat som presenterats tidigare under dagen.

Alla dessa strateger och "rådgivarproffs" - hur ofta är de värda sina svindyra fakturor? Och vilka får i slutändan betala? Jo de vanliga småkunderna..

/Robert Björkenwall (070-578 61 95); (robert.bjorken@telia.com); http://rbjorkenwall.blogspot.com/

0 Comments:

Post a Comment

<< Home