Tuesday, November 14, 2006

Finansminister Borgs dagsböter för arbetslösa

Klart som korvspad att man ska söka jobb när man går arbetslös. Gör man inte det kan man redan i dag stängas av från a-kassan. Så är regelverket - och har så varit länge.

Problemet för många är dock i grunden ett helt annat: de arbetslösa har ofta inte har den kompetens, de kvalifikationer eller råkar ha "fel" ålder i förhållande till det olika arbetsgivare efterfrågar. Det problemet löser finansminister Anders Borg inte med några korkade förslag om dagsböter. Lägg så till detta att arbetsgivarna knappast heller är intresserade av att få in drösvis med ansökningar från arbetslösa som ändå aldrig kan komma i fråga för den lediga platsen.

Men nu gäller det tydligen av de nya regeringssignalerna att döma helt bortse också från detta och vara ihärdig. Den arbetslöse undersköterskan får allt söka också det lediga läkar- eller distriktssköterskejobbet och den arbetslöse byggnadsarbetare den lediga arkitekttjänsten. I annat fall blir det dagsböter utdelade av finansminister Anders Borg (m). Ni vet han som ska fixa de nya jobben tillsammans med m-statsrådet och arbetsmarknadsministern Sven Otto Littorin. Men först ska man trycka ner de arbetslösa i skona ännu lite till.
ROBERT BJÖRKENWALL

0 Comments:

Post a Comment

<< Home