Thursday, October 18, 2007

Retoriken är en sak men verkligheten säger sanningen

Observerat

När fokus hamnar på vad de gör och inte vad de säger - de nya moderaterna

Regeringen skär ner i komvux, arbetsmarknadsutbildning, bristyrkesutbildning, forskning (60 forskare larmade om detta nyligen) etc och satsar på skattesubventionerade lövkrattarjobb hos välbärgade villaägare samtidigt som allt fler industribranscher att det råder allt större brist på kvalificerad arbetskraft.
Eller som den moderate partisekreteraren Per Schlingmann nyligen uttryckt det: "Flaskhalsarna går i taket". Och statsminister Reinfeldt väljer att i replik efter replik i riksdagens partiledardebatt den 17 oktober lägga allt krut på de lågbetalda lövkrattarjobbens förträfflighet i villaträdgårdarna.

Så blir det när det "nya arbetarepartiet" moderaterna går från ord till handling och svenska folket börjar bry sig om vad de verkligen gör. Inte vad de säger i sin politiska retorik.

I den meningen var partiledardebatten i riksdagen den 17 oktober 2007 mycket klargörande. Åter har vi lärt oss att det gäller att ha fokus på vad man gör, inte på vad man säger. Och verkligheten säger alltid mer, och är mer sann än retoriken.

Robert Björkenwall

0 Comments:

Post a Comment

<< Home