Friday, June 01, 2007

Blir hela Reinfeldt-regeringen virtuell snart på Second Life?

Observerat
Blir Reinfeldt-alliansen i stället virtuell lagom till nästa val?

400 000 kronor av svenska folkets skattemedel har satsats på att bygga en svensk låtsasambassad i den virtuella världen Second Life på internet. Ja, det är precis samma plats i cyberrymden som den senaste tiden skakats av en allvarlig barnporr-skandal.

Idégivaren bakom den här låtsasambassaden är förre generalkonsuln i New York, Olle Wästberg, liberalen som numera är boss på Svenska institutet. Invigningen av Second House of Sweden förrättades häromdagen av IT-nörden och utrikesministern (ännu några år) Carl Bildts virtuella alter ego. Nu väntar svenska folket bara på att de övriga i Reinfeldts högeralliansregering också ska dyka upp i den virtuella världen.

Kanske kan den senare också visa sig bli en hyfsad tillflyktsort efter nästa val och möjliga valförlust i september 2 010!? Kanske den blir där också lite bättre förstådd och får bättre genomslag i opinionen än i den verkliga världen bland just nu rätt missnöjda svenska medborgare?

Det ska bli spännande att se fram emot just den här kommande, möjliga etableringen av The Second Government of Sweden. SI-bossen Wästberg kanske så smått redan börjat planera för detta - för en lansering lagom till månadsskiftet september/oktober 2 010?
ROBERT BJÖRKENWALL

0 Comments:

Post a Comment

<< Home